Kyllä me ihan hengissä ollaan vaikka kuulumiset on olleet vähissä. Arttu kasvaa porskuttaa omaa tahtiaan, 6kk neuvolassa mittoja oli 68cm ja 9130g. Pituutta tulee hitaanlaisesti, kasvukäyrä mennyt muutaman kuukauden alaspäin. Johtunee allergiasta jotensakin.

Allergiasta. Neuvolasta saadulla lähetteellä kävimme sitten Artun kanssa iho- ja allergiasairaalassa. Lehmänmaitoa ja kananmunaa epäili tohtorikin ja ihotesteihin päästiin heti. Niissä nousi ihan hetkessä kunnon paukama lehmänmaidosta ja pienempi paukama koirasta. Muutama viikko tuosta, Arttu joutui maitoaltistukseen. Maitotippa alahuulelle eikä 2ml ruiskulla suuhun saanut reaktiota aikaiseksi, mutta 10ml tuttipullosta räjäytti sitten potin. Ensinnäkin Arttu inhosi koko pulloa, huutoa ja huitomista. Sain maidon pojalle syötettyä ja lähdettiin vaipan vaihtoon. Siinä samalla sitten huomasin, että kaula punoittaa ja mentiin raportoimaan hoitajalle niinkuin käskettiin. Hoitaja hakemaan lääkäriä katsomaan, että saadaan lupa keskeyttää altistus. Lääkärillä kestää kun on juuri toinen asiakas. Artulla punaisuus leviää poskiin ja selkään pämähtää paukamia. Pikkuiseni hinkkaa kaulaa kun niiiiiin kutittaa. Hoitaja hakee ataraxia kutinaan, Arttuhan saa hepulin kun yritetään taas jotain suuhun tunkea. Ataraxit päätyy enimmäkseen lattialle. Lääkärikin saapuu vihdoin ja määrää adrenaliinipiikin allergisen reaktion lopettamiseksi. Hepuli nro 3. Punoitus ja paukamat katoaa hetkessä ja Arttu simahtaa äidin syliin. Tunti seurantaa ja sitten todistukset kourassa kotiin, äiti jatkaa maidotonta kuuria. Olipahan kokemus. Ja sama uudestaan ensi lokakuussa...  

Kotona Arttu on aurinkoinen huomion keskipiste. Isommat sisarukset seurustelevat paljon Artun kanssa ja ottaapa pikku-ukko 2v oman osansa myös ja käy veikkaa pusuttelemassa. Aamuisin ilmoittaa pinnasängyn vieressä: " Artun kakka haisee!". Ruokapöydän ääressä Arttu istuu syöttötuolissa ja paukuttaa kämmenellä pöytää kiljuen riemusta. Sapuska siis maistuu. Puurot, lihat ja kasvikset on nannaa. Herkkusuosikki on maissinaksu. Se katoaa sekunneissa parempiin suihin =D

Liikkeelle Artulla ei ole kiire. Palvelu pelaa sen verran hyvin ettei leluja tartte itse hakea jos kauemmas eksyvät. Riittää kun vähän vinkasee niin joku sen aina antaa. No, osaa tuo kääntyä vatsalleen ja takaisin selälleen. Vaikka välillä jälkimmäisestä yrittääkin luistaa ja komentaa muita kääntämään. Alkeellista ryömimistä on viimeisen viikon aikan ilmennyt. Liike muistuttaa enemmän keinuttelua masulle sivulta toiselle. Välillä yrittää nostaa peppua konttausasentoon muttei masu vielä nouse lattiasta. Keinuttelun avulla kuitenkin pääsee napsimaan milloin mitäkin pikku roskia lattialta. 
Uniin on selkiytynyt rytmiä. Päivään kuuluu kolmet nokoset joista ekat tai tokat on pidemmät (2-3h) ja muut sitten puolen tunnin kauneusunia. Illalla poika simahtaa yhdeksän korvilla yöunille ja nukkuu aamuun, puoli seitsemään, 1-2 yötankkauksella. Yksi yö on nukuttu inahtamatta aamuun asti, näitä öitä lisää kiitos.

Tässä ukkeli 6kk kuvassa: 

1241898065_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jatkossa kuulumisia raapustellaan täällä.