Oikeastaan jo 9 vrk, mutta tässäpä kuulumisia ensimmäiseltä viikolta. Pieni mies ähisee kyllä sängyssään siihen malliin, että voi äidin kirjoittelut jäädä lyhyeen =)

Villis siis syntyi sunnuntaina aikaisin aamulla ja sairaalasta kotiuduimme maanantaina lääkärintarkastuksen jälkeen. Sairaalassa poika pääasiassa nukkui, paitsi ensimmäisen yön jolloin laittoi maitotilausta sisään. Ja sitähän sitten tuli jo tiistaina yllin kyllin. Osaston lastenhoitaja ja -lääkäri jaksoivat ihastella meidän villapöksyjä <3 Poitsulla on nyt ollut pääasiassa käytössä kestot, öisin on menty hätävaraksi ostetulla liberopaketilla (ja joka yö on ollut vaatteet märkänä!).

Kotona isommat sisarukset vääntävät kättä päivittäin kuka saa vauvaa milloinkin pitää sylissä. Pikku-Ukko ei sentään syliinsä vauvaa halua, mutta on ihan mukavasti ottanut vauvan vastaan. Silittelee hellästi hiuksia, välistä myös omiaan. Tuo tuttia ja rättiä, päivystää vieressä vaippaa vaihdettaessa "Yäk, akka aippa, yäääk!" Äidille nuo isommat sisarukset ovat olleet suureksi avuksi. Saan välillä hengähtää, käydä veskissä tai laittaa ruokaa tulemaan kun vahtivat pienempiään. Etenkin Pinsessa käy laittamassa tuttia kun vauveli on näinkin väsynyt:

1998227.jpg

Hoh hoijaa kun haukotuttaa!

Jonkinlaista päivärytmiäkin alkaa pienellä olemaan. Päivisin valvoo pari pidempää pätkää ja käy maitobaarilla 3-4 tunnin välein, illalla toki tankkaa tiuhempaan. Muutamat viimeiset yöt ovat menneet kahdella syötöllä. Välillä tuntuu, että tämä vauva-arki on lähtenyt liiankin helposti rullaamaan vaikka mieskin on töissä. Lomia saa pidettyä vasta marraskuun puoivälissä. Toivottavasti ei tule takapakkia.

Lauantaina Villis kävi ensimmäisessä kylvyssä ja kuten näkyy, se ei ollut kivaa. Vaan eipä siitä ole muutkaan muksut tykänneet ennenkuin oppivat itse vettä räiskimään.

1998233.jpg 

Kylvyn jälkeen olikin sitten parempi mieli.

1998235.jpg

Liinailua on harjoiteltu ja eilen käytiinkin kaupassa koko poppoo. Villis äidin kyydissä pitkässä liinassa (nukkui koko reissun) ja Pikku-Ukko iskällä manducassa. Paljon käänsimme katseita. Kassatätikin tuijotti vaan vauvaa =D

Ai juu, ristiäisetkin on jo varattu. Marraskuun 15. päivä poitsu saa nimen... joka on vielä päättämättä.